Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@07:39:39 GMT

«به‌به دکتر لِی!»

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۴۵۸۳۹۷

«به‌به دکتر لِی!»

«می‌گفت شاید شبیه لِی باشم اما نام من دکتر ارنست دیستلمیر است. وسط این بحث و انکار، ناگهان آشنایی قدیمی - معلوم نیست از کجا - سر رسید و خطاب به لِی گفت: «به‌به دکتر لِی! اینجا چه کار می‌کنید!»

به گزارش ایسنا، روزنامه اعتماد نوشت: «اول پاسخ به این پرسش که دادگاه‌های نورنبرگ چه بود؟ جان داونپورت در کتابی به نام «محاکمات نورنبرگ» - که به فارسی هم ترجمه شده است - می‌نویسد: «بسیاری از نازی‌ها در پایان جنگ دوم جهانی «از چنگ عدالتی که سزاوارش بودند» گریختند اما نه همه آنها.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متفقین پس از کسب پیروزی نظامی در جست‌وجوی جنایتکاران فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کردند. آنها در ظرف یک سال صدها نازی سابق را بازداشت کردند؛ از جمله مهم‌ترین آنها کسانی بودند که در نورنبرگ محاکمه شدند. آنها مقاماتی بودند که یا به قدرت رسیدن نازی‌ها را امکان‌پذیر ساخته یا به هیتلر در عملی‌کردن نقشه‌ای برای جنگ و کشتار کمک کرده بودند. این گروه خاص از جنایتکاران پیش از آن که جوهر امضای اسناد تسلیم خشک شود، گیر افتادند. برخی به دام افتادند و برخی خود را تسلیم کردند. به هر صورت، همه سرکردگان نازی که به دست متفقین اسیر شدند به ارتکاب جرایم بر ضد تمامی جهان متهم شدند.»

برخی سران متفقین مثل وینستون چرچیل معتقد بودند نیازی به محاکمه نیست و هر کدام از سران نازی که دستگیر شد باید بی‌درنگ تیرباران شود اما زیر فشار شوروی و شخص استالین در نهایت تصمیم گرفتند پیش از اعدام، همه بازداشت‌شده‌ها را، آن‌ هم به شکل علنی محاکمه کنند (علاقه رفیق استالین به برگزاری «دادگاه» نه فقط درباره سران حزب نازی که حتی در خود قلمرو شوروی هم زبانزد همه بود.) بازجویی‌های پیش از محاکمه از اواسط تابستان - که این بازداشتی‌ها را به زندان نورنبرگ منتقل کردند - تا اکتبر ۱۹۴۵ در چنین روزی ادامه داشت. سپس کیفرخواست برای همه آنان صادر شد که یعنی طبق قوانین ایالات متحده و نیز پادشاهی بریتانیا، متهم از الزام به صحبت با بازجو معاف می‌شد و می‌توانست انتخاب کند که تا روز دادگاه - جز وکیلش - با کسی صحبت نکند.

نوشته‌اند بیشترشان هم ترسیده و هم نگران بودند و نمی‌دانستند در دادگاه چه چیزی در انتظارشان خواهد بود. فقط رابرت لِی، وزیر سابق کار («رییس جبهه کار رایش») به نگهبانان ناسزا می‌گفت و اصرار می‌کرد به جای این حقارت تمام‌نشدنی، زودتر تیربارانش کنند. در اوج خشم، ناخواسته اما مدام به یکی از واقعیت‌های تاریخ اشاره می‌کرد و می‌گفت: «ما را پشت دیوار به صف کنید و تیرباران‌مان کنید! شما فاتحید!» راست می‌گفت. هر چند هم او و هم دیگر سران حزب نازی جنایتکار بودند و باید محاکمه و مجازات می‌شدند اما اگر روند جنگ متفاوت پیش می‌رفت و نتیجه نهایی آن - یعنی طرف فاتح - تغییر می‌کرد، عدالت هم معنای دیگری می‌گرفت و جای متهم و قاضی عوض می‌شد. به عبارت دیگر دارودسته هیتلر، به اتهام عضویت در حزب نازی محاکمه نمی‌شدند، محاکمه می‌شدند چون جنگ را باخته بودند.

این بحث به کنار، درباره رابرت لِی نوشته‌اند بعد از جنگ گریخت و در گوشه‌ای از باوریا در کلبه‌ای پنهان شد. آمریکایی‌ها سرانجام پیدایش کردند و جالب این که او ابتدا نه‌فقط همکاری با هیتلر و عضویت در حزب نازی که حتی هویت خود را انکار می‌کرد و می‌گفت شاید شبیه لِی باشم اما نام من دکتر ارنست دیستلمیر است. وسط این بحث و انکار، ناگهان آشنایی قدیمی - معلوم نیست از کجا - سر رسید و خطاب به لِی گفت: «به‌به دکتر لِی! اینجا چه کار می‌کنید!» ناگفته نماند که لِی پیش از شروع دادگاه در سلولش خودکشی کرد اما سایر زندانی‌ها را پاییز سال بعد اعدام کردند.»

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگ جهانی دوم حزب نازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۵۸۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام حمایت دکتر نیکزاد از دکتر روح الامینی

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 5 دکتر نیکزاد با حمایت از کاندیداتوری دکتر عبدالحسین روح الامینی تاکید کرد: «من شهادت میدم دکتر روح الامینی تمام تلاشش رفع مشکلات ملی و در بحث نظارتی بدون تعارف بود» روایت کامل نیکزاد را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • کشته شدن رییس صنف رستوران‌داران در هتل/ محاکمه آغاز می‌شود
  • اعلام حمایت دکتر نیکزاد از دکتر روح الامینی
  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • تعویق محاکمه ترامپ/ بنویسید اطلاع ثانوی بخوانید بعد از انتخابات!
  • بازسازی صحنه درگیری مزاحمین نوامیس در محله نازی آباد (عکس)
  • ببینید | جزئیات جدید از چاقوکشی در خیابان نازی‌آباد؛ درگیر شدن مردم با اراذل و اوباش
  • تصاویر مزاحمان نوامیس نازی‌آباد؛ درگیری خونین با مغازه‌داران معترض!
  • متلک ۳ شرور در نازی‌آباد حادثه‌آفرین شد
  • بازسازی صحنه درگیری اراذل و اوباش در نازی‌آباد تهران
  • لحظه شروع درگیری خونین هفته گذشته نازی‎‌آباد | فیلم‌های دوربین مداربسته را ببینید